FLORIS TERRAS HR 9 I7 A5732 | Floris Restaurant

VERSE producten
perfecte BALANS

Lunch
Op de middag kan je heerlijk lunchen bij Floris... Elke middag voorzien wij een menu aan 38€ (voorgerecht / hoofdgerecht), ook a la carte en het seizoensmenu kunnen worden gekozen.
Vegetarische en veganistische alternatieven kunnen worden aangepast indien dit vooraf vermeld wordt bij reservatie.

Zie hieronder een voorbeeldlunch , deze kan steeds aangepast worden naar marktaanvoer.
Rode Poon "tartaar"
38€
Eend Challans, bietjes en pinda
Seizoensmenu
Floris stelt steeds een fris en goed uitgebalanceerd menu op waar het beste van de Noordzee vissers en lokale boeren aan bod komt, telkens met respect bewerkt en klaargemaakt met oog voor elegantie.
Op zaterdagavond is er enkel een surprise menu met 5 gerechten / 95€pp
Rode Poon "tartaar"
mierikswortel, groene selder 5 gr Heritage kaviaar (15€)
Schelvis "Noordzee"
jonge prei, mossel
Fazant op karkas gebakken
grondwitlof, knolselder
Chocolade "Praliné"
Bramen, citrus
75€
Kaasselectie “ Van Tricht” suppl. 15€
sinaascompot, krentenbrood
LIEVER KAAS DAN DESSERT / 9€
À la carte
Floris voorziet enkele gerechten te kiezen aan de kaart, mooie en verse topproducten van Noordzee vissers en boeren uit de streek, graag verontschuldigen wij ons indien een gerecht niet kan worden geserveerd. Op zaterdagavond is er geen mogelijkheid om deze gerechten te bestellen.
voorgerechten
Rode Poon "tartaar"
27
mierikswortel, verse kaas 5gr Imperial Heritage kaviaar 15€ suppl
Langoustine "Bretagne" (2 bereidingen)
45
Koude, frisse bereiding in carpaccio, avocado & bietjes Warme, gebakken bereiding, frégola sarda & bisque van de koppen
Noordzeekrab "Ravioli"
35
Duxelle, spinazie, jus van de krab
Schelvis "geconfijt"
28
mossel, sherryjus
Oostends patatje
32
geprakte aardappel, handgepelde garnalen 30gr Imperial Heritage kaviaar 69€
Ganzenlever (2 bereidingen)
38€
Terinne /Rode biet/Pinda/ Brioche Gebakken /cevenne/ appelcompot
hoofdgerechten
Kalfszwezerik "krokant gebakken"
48
klassieke puree, boschampignons
Duif uit Anjou op karkas gegaard
48
portojus, asper
Filet pur "Holstein"
45
pomme paille, peperjus Rossini suppl 12€
Tarbot "Aan de graat" (2cts)
69pp
moot van grote tarbot, stukjes kreeft, klassieke puree
Noordzeevis "volgens marktaanbod"
39
Schelpjes, tom kha kai
Fazant "op karkas"
38€pp
grondwitlof, knolselder, fijne frietjes
Polderhaas "Harlekijn"
49€
Hazenrug op karkas gebakken, appelcompot en veenbessen Hazenpeper, boschampignons
desserts
Chocolade praliné
12
Bramen, callebaut
Dame Blanche
13
geslagen room, warme chocoladesaus
Crêpe Normande
20
vanille ijs, jonagold
Kaas selectie Frederic Van Tricht
18
krentenbrood, compote sinaas
Crepe Suzette
20€
vanille ijs, sinaasappel
Feestdagen
Voor Kerst en Nieuw heeft Floris een gastronomisch afhaalmenu voorzien. Oudjaar is het restaurant geopend voor een all in nieuwjaardiner. Reserveren kan via info@florisrestaurant.be
Menu's zijn hieronder beschikbaar.
Afhaalmenu Kerst en Nieuw
69€


Terrine van eend en ganzenlever, huisgemaakte brioche
Open ravioli van Noordzeekrab, jus van pompoen en krab
Fazant "fine Champagne" knolselder, gratin dauphinois
Gepocheerde peer, chocolade, praliné

Bij te bestellen bij de menu


Garnaalkroket per stuk (niet afgebakken) 7€
Charcuterieselectie per 2 personen 15€
6 Platte Zeeuwse oester geopend 30€
4 Loempia ossenstaart / kerriemayo 10€
Meergranenbrood per 2 personen 5€
6 Madeleine speculoos 10€
50gr Kaviaar 90€

All in diner 31 december 19u30
220€

Glas Champagne "Philippe Rouyer" Brut

Loempia ossenstaart/ kerrie
Oud Brugge/ zwarte olijf
Schelvis/ kaviaar/ aardpeer
Noordzeekrab/ toast/citrus

Rode Poon "tartaar" / mierikswortel/ groene selder
Kabeljauw "Noordzee" / winterprei/ schelpjes
Coquille "Bretagne" butternut/ schorseneren
Hert "Filet" / knolselder/ grondwitlof/ wintertruffel
Peer "gepocheerd"/ chocolade/ praliné

aangepaste wijnen
water op tafel
koffie of thee / mignardises
Glas Champagne "Philippe Royer" Brut op het nieuwe jaar.

Club Brugge
Bij elke wedstrijd van Club Brugge is het restaurant open. Wij voorzien een mooi menu met de beste producten van het moment gekozen door onze Noordzeevissers en lokale boeren. Reserveer uw tafel via info@florisrestaurant.be
Glas Champagne, hapjes
3 gerechten
Aangepaste topwijnen
water op tafel
koffie of thee, mignardises
Lunch
12:00 - 13:30 keuken
Diner
19:00 - 21:00 keuken

Het restaurant is gesloten op maandag en zondag. Reserveringen voor groepen zijn wel mogelijk op sluitingsdagen.



Verras met een geschenkbon van Floris
In slechts enkele kliks hebt u het perfecte geschenk voor familie, vrienden of collega’s.