Lunch
Op de middag kan je heerlijk lunchen bij Floris... Elke middag voorzien wij een menu aan 38€ (voorgerecht / hoofdgerecht).
Vegetarische en veganistische alternatieven kunnen worden aangepast indien dit vooraf vermeld wordt bij reservatie.
Schelvis " geconfijt" butternut, mossel
38€
Eend, rode biet, knolselder
Herfstmenu
Floris stelt steeds een fris en goed uitgebalanceerd menu op waar het beste van de Noordzee vissers en lokale boeren aan bod komt, telkens met respect bewerkt en klaargemaakt met oog voor elegantie.
Op zaterdagavond is er enkel een surprise menu met 5 gerechten / 89€pp
COQUILLE "Dieppe"
aardpeer, verse kaas 5 gr Heritage kaviaar (15€)
DAGVANGST "NOORDZEE"
butternut, mossel
HERTENKALF
knolselder, schorseneer
CHOCOLADE "Callebaut"
Gezouten karamel, praliné
70€
Kaasselectie “ Van Tricht” suppl. 15€
sinaascompot, krentenbrood
LIEVER KAAS DAN DESSERT / 9€
À la carte
Floris voorziet enkele gerechten te kiezen aan de kaart, mooie en verse topproducten van Noordzee vissers en boeren uit de streek, graag verontschuldigen wij ons indien een gerecht niet kan worden geserveerd. Op zaterdagavond is er geen mogelijkheid om deze gerechten te bestellen.
voorgerechten
COQUILLE "Dieppe"
27
Aardpeer, sesam 5gr Imperial Heritage kaviaar 15€ suppl
Langoustine "Bretagne"
45
Koude, frisse bereiding in carpaccio, avocado & bietjes Warme, gebakken bereiding, frégola sarda & bisque van de koppen
Noordzeekrab "Ravioli"
35
Duxelle, spinazie, jus van de krab
RODE POON "NOORDZEE"
28
butternut, sherry jus
Aardappel uit Oostende
32
Geprakte grenaille, handgepelde garnalen "Moscovite" 30gr Imperial Heritage kaviaar 69€
hoofdgerechten
Kalfszwezerik "krokant gebakken"
45
klassieke puree, boschampignons
Duif uit Anjou op karkas gegaard
45
portojus, knolselder
Filet Pur "Holstein"
45
pomme paille, peperjus Rossini suppl 12€
Tarbot "Aan de graat" (2cts)
69pp
moot van grote tarbot, stukjes kreeft, klassieke puree
Noordzeevis "volgens marktaanbod"
39
Schelpjes, tom kha kai
desserts
CHOCOLADE "Callebaut"
12
Praliné, citrus
Rijstpap "vanille"
12
mango, kokos
Dame Blanche
13
geslagen room, warme chocoladesaus
Crêpe Normande
17
vanille ijs, jonagold
Kaas selectie Frederic Van Tricht
18
krentenbrood, compote sinaas
Bites to share
Niets leuker dan hapjes delen bij het aperitief. Wij voorzien klassiekers die u kunt bijbestellen voor uw lunch of diner.
Garnaalkroket
8,5€

Handgepelde garnalen, peterselie, citroen

Platte Zeeuwse oester 0000
3,5€
Ossenstaart "loempia"
9€

Heerlijke stoverij van ossenstaart , kerrie

Oeuf "mayo"
5€

Zacht gekookt Hoeve- eitje , afgetopt met mayo en gerookte haringeitjes

Charcuterie
13€

Mangalicaham, coppa Wagyu, ingelegd buikspek

Afhaal feestdagen
Vier KERST en NIEUW bij u thuis met de keuken van Floris. Wij doen de voorbereiding voor uw diner met feestelijke gerechten die u enkel nog moet afwerken last minute. Bestellen kan tem 20 december via info@florisrestaurant.be
KERSTAFHAAL
65€
Paté van haas Rode biet, aardpeer Noordzeekrab "Open Ravioli" spinazie, jus van krab en pompoen Parelhoen "opgevuld" knolselder, grondwitlof Chocolade "Callebaut" praliné, hazelnoot
OUDJAAR
65€
Tartaar "WVL rood rund" Thaise salade, sésam Noordzeekrab "Open Ravioli" spinazie, jus van krab en pompoen Fazant " a la Brabançonne" grondwitlof, boschampignons Chocolade "Callebaut" praliné, hazelnoot
Extra bij de menu te bestellen
Charcuterieselectie 50gr 12€
Loempia ossenstaart 8€/ 4 stuks
Platte Zeeuwse Oester0000 Geopend 5€/ stuk
Heritage kaviaar 75€ per 50gr
Zuurdesembrood per 2 en hoeveboter 5€
Garnaalkroket 8€ per stuk
6 madeleine "speculoos" 9€
Lunch
12:00 - 13:30 keuken
Diner
19:00 - 21:00 keuken

Het restaurant is gesloten op maandag en zondag. Reserveringen voor groepen zijn wel mogelijk op sluitingsdagen.



Verras met een geschenkbon van Floris
In slechts enkele kliks hebt u het perfecte geschenk voor familie, vrienden of collega’s.