FLORIS LR 161 A8628 | Floris Restaurant

VERSE producten
perfecte BALANS

Om te delen
Niets leuker dan hapjes delen bij het aperitief, bekijk hieronder ons aanbod.
3x Charcuterie (60gr)
12
Coppa Wagyu, schouder ham "Mangalica" , buikspek "Brasvar"
Ossenstaart "loempia" (4stuks)
7,5
Rijkelijke stoverij van ossenstaart, kerriemayo
Sardine, pan cristal
2.50€/stuk
krokant brood, geconfijte tomaat
Garnaalkroket (65gr)
8€
handgepelde Noordzeegarnalen, citroen
Menu 62€
Floris stelt steeds een fris en goed uitgebalanceerd menu op waar het beste van de Noordzee vissers en lokale boeren aan bod komt, telkens met respect bewerkt en klaargemaakt met oog voor elegantie.
Op zaterdagavond is er enkel een surprise menu met 5 gerechten / 75€pp
makreel "ceviche"
witte asperge uit Klerken, yoghurt, dille 20gr Royal Belgian kaviar (30€)
Schelvis "Noordzee"
geconfijt in hoeveboter, karnemelk
Lam uit Texel
jonge wortel, humus
Rabarber
yoghurt, passievrucht
Kaasselectie “ Van Tricht” suppl. 12
sinaascompot, krentenbrood
LIEVER KAAS DAN DESSERT / 8
À la carte
Floris voorziet enkele gerechten te kiezen aan de kaart, mooie en verse topproducten van Noordzee vissers en boeren uit de streek, graag verontschuldigen wij ons indien een gerecht niet kan worden geserveerd. Op zaterdag avond is er geen mogelijkheid om deze gerechten te bestellen.
voorgerechten
Jonge Bloemkool "op z'n Vlaams"
25
Hoeve ei, handgepelde garnalen
Langoustine "Bretagne"
34
Koude, frisse bereiding in carpaccio, avocado & bietjes Warme, gebakken bereiding, frégola sarda & bisque van de koppen
Noordzeekrab "Ravioli"
32
Duxelle, spinazie, jus van de krab
makreel "ceviche"
23
witte asperge, yoghurt
Schelvis "geconfijt"
26
spinazie, karnemelk
hoofdgerechten
Kalfszwezerik "krokant gebakken"
42
klassieke puree, boschampignons
Duif uit Steenvoorde
38
Op karkas gebakken Primeurgroentjes, geconfijte aardappel
Entrecote "volgens selectie" (2cts)
38pp
mooi gemarmerd stuk rundsvlees, béarnaise, krieltjes
Tarbot "Aan de graat" (2cts)
54pp
moot van grote tarbot, stukjes kreeft, klassieke puree
Kabeljauwrug "uit de Noordzee"
32
winterprei, tom kha kai
desserts
Tiramisu
10
Koffie, mascarponé, amaretto
Chocolade "praliné"
10
passievrucht, banaan
Dame Blanche
12
geslagen room, warme chocoladesaus
Crêpe Normande
14
vanille ijs, jonagold
Kaas selectie Frederic Van Tricht
16
krentenbrood, compote sinaas
Lunch
Snel en heerlijk lunchen met collega's of vrienden tijdens de week?
Elke middag stelt Floris een menu samen met producten van Noordzee vissers en lokale boeren.
Lunch
32€

Lunchmenu

rundstartaar, frisse aardappel salade, avocado

Koolvis uit de Noordzee, fregola, jonge wortel

Zaterdagmiddag
Op zaterdagmiddag voorzien wij naast onze a la carte een 3 gangen all in menu.
Zo kunt u zonder zorgen genieten van onze creatieve keuken met vrienden of familie.
All in menu
75€pp
glas Champagne, hapjes

3 gerechten volgens marktaanbod

aangepaste wijnen

water op tafel

koffie of thee
Lunch
12:00 - 13:30
Diner
19:00 - 21:00

Het restaurant is gesloten op maandagavond, woensdag en zondag. Reserveringen voor groepen zijn wel mogelijk op sluitingsdagen.

Paasverlof 10 april 2022 tem 18 april 2022

Verras met een geschenkbon van Floris
In slechts enkele kliks hebt u het perfecte geschenk voor familie, vrienden of collega’s.