Kerst/ oudjaar
Voor Kerst en oudjaar is er take away all in formule voorzien. Op oudjaar is het restaurant geopend voor diner. Reservaties via info@florisrestaurant.be
198€ pp, uw reservatie is bevestigd na het storten van het volledige bedrag.
Champagne , hapjes
Rode poon
Schelvis
Noordzeekrab
Hertenkalf
Doyenne peer

Aangepaste topwijnen, water op tafel, koffie of thee, glas Champagne om middernacht.
Herfstmenu
Floris stelt steeds een fris en goed uitgebalanceerd menu op waar het beste van de Noordzee vissers en lokale boeren aan bod komt, telkens met respect bewerkt en klaargemaakt met oog voor elegantie.
Op zaterdagavond is er enkel een surprise menu met 5 gerechten / 80€pp
MAKREEL "Cru"
komkommer, ponzu 5 gr Royal Belgian kaviar "Platium" (15€)
VLASWIJTING
knolselder, noilly prat
EEND "Barbarie"
butternut, pinda
CAFE GLACE
koffie, vanille
Lentemenu 65€
Kaasselectie “ Van Tricht” suppl. 15
sinaascompot, krentenbrood
LIEVER KAAS DAN DESSERT / 9
À la carte
Floris voorziet enkele gerechten te kiezen aan de kaart, mooie en verse topproducten van Noordzee vissers en boeren uit de streek, graag verontschuldigen wij ons indien een gerecht niet kan worden geserveerd. Op zaterdagavond is er geen mogelijkheid om deze gerechten te bestellen.
voorgerechten
MAKREEL "cru"
23
ponzu, komkommer 5gr Royal Belgian Kaviar 15€ suppl
Langoustine "Bretagne"
39
Koude, frisse bereiding in carpaccio, avocado & bietjes Warme, gebakken bereiding, frégola sarda & bisque van de koppen
Noordzeekrab "Ravioli"
35
Duxelle, spinazie, jus van de krab
Vlaswijting "Noordzee"
25
Knolselder, jonge broccoli
Aardappel uit Oostende
32
Geprakte grenaille, handgepelde garnalen "Moscovite" 30gr Royal Belgian kaviaar 69€
hoofdgerechten
Kalfszwezerik "krokant gebakken"
45
klassieke puree, girolles
Duif "gebakken op karkas"
39
butternut , portojus
Filet Pur "Holstein"
42
pomme paille, peperjus
Tarbot "Aan de graat" (2cts)
59pp
moot van grote tarbot, stukjes kreeft, klassieke puree
Zeebaars "Lijnvangst"
45
Fregola, knolselder
desserts
Koffie/ cacao
12
passievrucht, vanille
Chocolade "Callebaut"
12
praliné, bramen
Dame Blanche
13
geslagen room, warme chocoladesaus
Crêpe Normande
17
vanille ijs, jonagold
Kaas selectie Frederic Van Tricht
16
krentenbrood, compote sinaas
Take away feestdagen
Voor Kerst en oudjaar hebben wij terug onze populaire afhaalmenu. Geen zin om zelf te koken? Dan kan je via info@florisrestaurant.be uw menu bestellen. Bijhorende uitleg krijgt u van ons erbij. Bestellen voor Kerst kan tem 21/12, voor Nieuwjaar tem 28 december. Afhalen op 24/12 tussen 10u en 12u, op 31/12 tussen 10u en 12u.
65€

Kerstmenu

Paté van haas, bietjes
Butternut, handgepelde garnalen
Parelhoen, grondwitlof, knolselder
Chocolade, praliné

Nieuwjaar

Rund "tartaar", bintjes, avocado
Noordzeekrab, open ravioli
Fazant, butternut, boschampignons
Chocolade, praliné

Zaterdag
Op zaterdagmiddag voorzien wij naast onze a la carte een all in menu.

Op zaterdagavond voorzien wij een menu surprise.
Er is geen a la carte mogelijk. Graag vooraf doorgeven indien u allergieën hebt.
Zo kunt u zonder zorgen genieten van onze creatieve keuken met vrienden of familie.
Lunch
75€
Glas Proseco, 3 gerechten, 2 glazen wijn, water op tafel, koffie of thee
Diner
80€
5 gerechten
Lunch
12:00 - 13:30
Diner
19:00 - 21:00

Het restaurant is gesloten op maandag en zondag. Reserveringen voor groepen zijn wel mogelijk op sluitingsdagen.

Verras met een geschenkbon van Floris
In slechts enkele kliks hebt u het perfecte geschenk voor familie, vrienden of collega’s.