FLORIS LR 161 A8628 | Floris Restaurant

VERSE producten
perfecte BALANS

Lunch
Op de middag kan je heerlijk lunchen bij Floris... Elke middag voorzien wij een menu aan 38€ (voorgerecht / hoofdgerecht).
Vegetarische en veganistische alternatieven kunnen worden aangepast indien dit vooraf vermeld wordt bij reservatie.

Zie hieronder een voorbeeldlunch , deze kan steeds aangepast worden naar marktaanvoer.
Rode poon, komkommer, groene selder
38€
Hoeve kip "Belle Flamande" , groene asperge
Winter 2025
Floris stelt steeds een fris en goed uitgebalanceerd menu op waar het beste van de Noordzee vissers en lokale boeren aan bod komt, telkens met respect bewerkt en klaargemaakt met oog voor elegantie.
Op zaterdagavond is er enkel een surprise menu met 5 gerechten / 95€pp
Rode Poon "tartaar"
groene selder, mierikswortel 5 gr Heritage kaviaar (15€)
Schelvis "geconfijt"
butternut, winterprei
Kalfslende "gebakken"
knolselder, schorseneer
Banaan
Passievrucht, cacao
75€
Kaasselectie “ Van Tricht” suppl. 15€
sinaascompot, krentenbrood
LIEVER KAAS DAN DESSERT / 9€
À la carte
Floris voorziet enkele gerechten te kiezen aan de kaart, mooie en verse topproducten van Noordzee vissers en boeren uit de streek, graag verontschuldigen wij ons indien een gerecht niet kan worden geserveerd. Op zaterdagavond is er geen mogelijkheid om deze gerechten te bestellen.
voorgerechten
Rode poon "tartaar"
27
groene selder, mierikswortel 5gr Imperial Heritage kaviaar 15€ suppl
Langoustine "Bretagne"
45
Koude, frisse bereiding in carpaccio, avocado & bietjes Warme, gebakken bereiding, frégola sarda & bisque van de koppen
Noordzeekrab "Ravioli"
35
Duxelle, spinazie, jus van de krab
Schelvis "geconfijt"
28
butternut, sherry jus
Aardappel uit Oostende
32
Geprakte grenaille, handgepelde garnalen "Moscovite" 30gr Imperial Heritage kaviaar 69€
hoofdgerechten
Kalfszwezerik "krokant gebakken"
45
klassieke puree, boschampignons
Duif uit Anjou op karkas gegaard
45
portojus, knolselder
Filet Pur "Holstein"
45
pomme paille, peperjus Rossini suppl 12€
Tarbot "Aan de graat" (2cts)
69pp
moot van grote tarbot, stukjes kreeft, klassieke puree
Noordzeevis "volgens marktaanbod"
39
Schelpjes, tom kha kai
desserts
CHOCOLADE "Callebaut"
12
Praliné, citrus
Rijstpap "vanille"
12
mango, kokos
Dame Blanche
13
geslagen room, warme chocoladesaus
Crêpe Normande
17
vanille ijs, jonagold
Kaas selectie Frederic Van Tricht
18
krentenbrood, compote sinaas
Bites to share
Niets leuker dan hapjes delen bij het aperitief. Wij voorzien klassiekers die u kunt bijbestellen voor uw lunch of diner.
Garnaalkroket
9€

Handgepelde garnalen, peterselie, citroen

Platte Zeeuwse oester 0000
5€
Ossenstaart "loempia"
10€

Heerlijke stoverij van ossenstaart , kerrie

Oeuf "mayo"
5€

Zacht gekookt Hoeve- eitje , afgetopt met mayo en gerookte haringeitjes

Charcuterie
15€

Mangalicaham, coppa Wagyu, ingelegd buikspek

Club Brugge
Bij elke wedstrijd van Club Brugge is het restaurant open. Wij voorzien een mooi menu met de beste producten van het moment gekozen door onze Noordzeevissers en lokale boeren. Reserveer uw tafel via info@florisrestaurant.be
Club Brugge - Anderlecht
115€ all in
30 maart om 11u00
Club Brugge - Racing Genk
115€ all in
13 april om 16u00
Club Brugge - Union
115€ All in
24 april om 18u00
Club Brugge - AA Gent
115€ all in
1 mei om 13u00
Club Brugge - Antwerp
115€ all in
25 mei om 16u00
Glas Champagne, hapjes
3 gerechten
Aangepaste topwijnen
water op tafel
koffie of thee, mignardises
Lunch
12:00 - 13:30 keuken
Diner
19:00 - 21:00 keuken

Het restaurant is gesloten op maandag en zondag. Reserveringen voor groepen zijn wel mogelijk op sluitingsdagen.



Verras met een geschenkbon van Floris
In slechts enkele kliks hebt u het perfecte geschenk voor familie, vrienden of collega’s.