FLORIS LR 161 A8628 | Floris Restaurant

VERSE producten
perfecte BALANS

Lunch
Op de middag kan je heerlijk lunchen bij Floris... Elke middag voorzien wij een menu aan 35€ ( voorgerecht/hoofdgerecht).
Vegetarische en veganistische alternatieven kunnen worden aangepast indien dit vooraf vermeld wordt bij reservatie.
Schelvis , mossel, sherry jus
35€
Hoevekip "la belle flamande", asperge
Zomermenu
Floris stelt steeds een fris en goed uitgebalanceerd menu op waar het beste van de Noordzee vissers en lokale boeren aan bod komt, telkens met respect bewerkt en klaargemaakt met oog voor elegantie.
Op zaterdagavond is er enkel een surprise menu met 5 gerechten / 85€pp
Rund "Holstein"
frisse aardappelsalade, soja 5 gr Heritage kaviaar (15€)
SCHELVIS "Noordzee"
witte asperge, lamsoor
HOEVEKIP "Belle Flamande"
tuinbonen, artisjok
Aardbeien uit Sint Andries
rabarber, cheesecake
Lentemenu 69€
Kaasselectie “ Van Tricht” suppl. 15
sinaascompot, krentenbrood
LIEVER KAAS DAN DESSERT / 9
À la carte
Floris voorziet enkele gerechten te kiezen aan de kaart, mooie en verse topproducten van Noordzee vissers en boeren uit de streek, graag verontschuldigen wij ons indien een gerecht niet kan worden geserveerd. Op zaterdagavond is er geen mogelijkheid om deze gerechten te bestellen.
voorgerechten
Vlaswijting "céviche"
29
doperwtjes, soja 5gr Royal Belgian Kaviar 15€ suppl
Langoustine "Bretagne"
42
Koude, frisse bereiding in carpaccio, avocado & bietjes Warme, gebakken bereiding, frégola sarda & bisque van de koppen
Noordzeekrab "Ravioli"
35
Duxelle, spinazie, jus van de krab
Pieterman "Noordzee"
28
witte asperge, lamsoord
Aardappel uit Oostende
32
Geprakte grenaille, handgepelde garnalen "Moscovite" 30gr Royal Belgian kaviaar 69€
hoofdgerechten
Kalfszwezerik "krokant gebakken"
45
klassieke puree, morilles
Duif uit Anjou op karkas gegaard
39
portojus, jonge wortel
Filet Pur "Holstein"
42
pomme paille, peperjus Rossini suppl 12€
Tarbot "Aan de graat" (2cts)
69pp
moot van grote tarbot, stukjes kreeft, klassieke puree
Noordzeevis "volgens marktaanbod"
39
Schelpjes, tom kha kai
desserts
citrus
12
Pompelmoes, yoghurt
Aardbeien uit Sint Andries
12
rabarber, cheesecake
Dame Blanche
13
geslagen room, warme chocoladesaus
Crêpe Normande
17
vanille ijs, jonagold
Kaas selectie Frederic Van Tricht
16
krentenbrood, compote sinaas
Bites to share
Niets leuker dan hapjes delen bij het aperitief. Wij voorzien klassiekers die u kunt bijbestellen voor uw lunch of diner.
Garnaalkroket
8,5€

Handgepelde garnalen, peterselie, citroen

Platte Zeeuwse oester 0000
3,5€
Ossenstaart "loempia"
9€

Heerlijke stoverij van ossenstaart , kerrie

Oeuf "mayo"
5€

Zacht gekookt Hoeve- eitje , afgetopt met mayo en gerookte haringeitjes

Charcuterie
13€

Mangalicaham, coppa Wagyu, ingelegd buikspek

Zaterdag
Op zaterdagmiddag voorzien wij naast onze a la carte een all in menu.

Op zaterdagavond voorzien wij een menu surprise.
Er is geen a la carte mogelijk. Graag vooraf doorgeven indien u allergieën hebt.
Zo kunt u zonder zorgen genieten van onze creatieve keuken met vrienden of familie.
Lunch
75€
Glas Proseco, 3 gerechten, 2 glazen wijn, water op tafel, koffie of thee
Diner
85€
5 gerechten
Lunch
12:00 - 13:30
Diner
19:00 - 21:00

Het restaurant is gesloten op maandag en zondag. Reserveringen voor groepen zijn wel mogelijk op sluitingsdagen. Het restaurant is gesloten 1 en 9 mei.
Club Brugge - Fiorentina diner om 16U00 reserveren via info@florisrestaurant.be

Verras met een geschenkbon van Floris
In slechts enkele kliks hebt u het perfecte geschenk voor familie, vrienden of collega’s.