Om te delen
Niets leuker dan hapjes delen bij het aperitief, bekijk hieronder ons aanbod.
Mangalica 18 maand gerijpt "50gr"
12
Ingelegd buikspek "dashi & vadouvan" "50gr"
9
Coppa "50gr" finocchio carta paglia , rijkelijke coppa uit Toscane
6
Wijting "gefrituurd, tartaar & limoen"
6
kokkels "tomaat & witte wijn"
12
Zeeuwse platte oester °°°° natuur
3€/stuk
Menu - herfst 2020
*Rode poon "tartaar"
bloemkool, groene selder
Schelvis "geconfijt in hoeveboter"
fregola, garnalen
Eend uit Challans
wortel, pinda
Bramen "compot"
peer, ijzerkruid
Kaasselectie “ Van Tricht” suppl. 12

LIEVER KAAS DAN DESSERT / 8

* 4 GERECHTEN 58
3 GERECHTEN / 42 (enkel op weekdagen)
Op zaterdagavond is er geen à la carte beschikbaar.
À la carte
Op zaterdagavond is er geen à la carte beschikbaar.
voorgerechten
Rode Poon "tartaar"
22
bloemkool, groene selder
NOORDZEEKRAB
30
Open ravioli - spinazie
Langoustine "Bretagne"
34
Gebakken, groen loof
Buikspek "gelakt"
18
Thaise salade, curry
hoofdgerechten
Zeebaars "lijngevangen"
38
Ansjovis boter, smeuïge aardappel
KALFZWEZERIK “KROKANT GEBAKKEN”
42
Spinazie, girolles
Eend "Challans
34
pinda, wortel
Schelvis "geconfijt"
30
fregola, garnalen
Patrijs "op karkas gebakken"
36
witlofsalade, fijne frietjes
desserts
Framboos
9
witte chocolade, citroen
Flensjes "Suzette"
9
Sinaas, cointreau, vanille
kaasselectie "Van Tricht"
14
Sinaascompot, krentenbrood
bramen "compot"
9
peer, ijzerkruid
Feestdagen "Take away"
Wij voorzien zoals elk jaar terug een afhaalmenu gemakkelijk thuis op te warmen en af te werken volgens onze uitlegfiche.
Afhalen kan 24/12,25/12 - 31/12,1/1 tussen 10u & 12u. Reserveren mogelijk voor Kerst tem 20 december, Nieuwjaar tem 28 december steeds via mail
info@florisrestaurant.be
Kerstmenu "All in"
65€

2 Hapjes om te delen

Hertenkalf "Tataki", Oosterse salade

Pompoen/kreeftensoep "ravioli met kreeft", bieslook

Parelhoen "gevuld", knolselder, truffel

Moëlleux "chocolade 811", sorbet, crumble

Meergranenbroodje voor 2

Madeleine "speculoos"

EXTRA om aan te vullen aan de menu

Kindermenu (wortelsoep,kip/appelmoes/kroket,chocolademousse)
18€
Zeeuwse platte oester °°°° "natuur"
3€/ stuk
Assortiment Topcharcuterie 100gr
15€
Kaasselectie "Van Tricht"
12€
Madeleine "speculoos" 9stuks
6€
Meergranenbroodje voor 2
2,20€/stuk
Nieuwjaarmenu "all in"
70€

2 hapjes om te delen

Paté van haas "huisgemaakt", ganzenlever, rode biet

Grietbot, winterprei, sherryjus

fazant "fine champagne", knolselder, witlof

Moëlleux "chocolade", sorbet, crumble

Meergranenbroodje voor 2

Madeleine "speculoos"

Vraag naar onze Champagne, aangepaste of à la carte wijnen per fles. Deze kunnen wij steeds voor u gekoeld voorzien.
TAKE AWAY COVID NOVEMBER
Tijdens deze verplichtte sluiting voorzien wij take away gerechten gemakkelijk thuis af te werken en op te warmen.
Graag ontvangen wij uw bestelling via email info@florisrestaurant.be 48u voor afhalen. Afhalen kan op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
4 gerechten 48€
Paté van Fazant, compot van rode biet en rode uit, brioche
Velouté van pompoen en wortel, ravioli van pompoen
Mechelse koekoekfilet, dragonjus, gratin
Tiramisu, amaretto & chocolade
à la carte
Kalfszwezerik "krokant gebakken"
18€
herfstsalade, truffelvinigraitte
Eendenborst "tataki"
12€
thaise salade, curry
pompoenwortelsoep
7€L
Witlofrolletjes
15€/pp
Oud Brugge kaas, Brugse Ham, puree
Grietbot "a la nage"
25€
winterprei, polderpuree
Extra om bij de menu/ a la carte toe te voegen

Mangalica 50gr 9€
Buikspek "vadouvan" 50gr 5€
Wijting gefrituurd, verse tartaar (6st) 9€
Zeeuwse platte oester °°°° 2,5€/ stuk
Madeleine "speculoos" (9 stuks) 6€
Extra zuurdesembrood (600/800gr) 7€
Rijstpap "sinaas/vanille" 3,50€
Moëlleux "chocolade" 5€
Tiramisu "koffie&amaretto 5€
Lunch
12:00 - 13:30
Diner
19:00 - 21:00

Het restaurant is gesloten op maandagavond, woensdag en zondag. Reserveringen voor groepen zijn wel mogelijk op sluitingsdagen.

Verras met een geschenkbon van Floris
In slechts enkele kliks hebt u het perfecte geschenk voor familie, vrienden of collega’s.