FLORIS LR 161 A8628 | Floris Restaurant

VERSE producten
perfecte BALANS

Om te delen
Niets leuker dan hapjes delen bij het aperitief, bekijk hieronder ons aanbod.
3x Charcuterie (60gr)
12
Coppa Wagyu, schouder ham "Mangalica" , buikspek "Brasvar"
Ossenstaart "loempia" (4stuks)
7,5
Rijkelijke stoverij van ossenstaart, kerriemayo
Sardine, pan cristal
2.50€/stuk
krokant brood, geconfijte tomaat
Garnaalkroket (65gr)
8€
handgepelde Noordzeegarnalen, citroen
kokkels
15€
Tom kha kai
platte Zeeuwse oester
3,5€
natuur, citroen
Menu 62€
Floris stelt steeds een fris en goed uitgebalanceerd menu op waar het beste van de Noordzee vissers en lokale boeren aan bod komt, telkens met respect bewerkt en klaargemaakt met oog voor elegantie.
Op zaterdagavond is er enkel een surprise menu met 5 gerechten / 75€pp
Rode Poon "Tartaar"
Groene selder, mierikswortel 15gr Royal Belgian kaviar (30€)
Koolvis "Noordzee"
Gelakt buikspek, butternut
Fazant uit onze Polders
Knolselder, boschampignons
Peer "Doyenne"
Chocolade, praliné
Kaasselectie “ Van Tricht” suppl. 15
sinaascompot, krentenbrood
LIEVER KAAS DAN DESSERT / 9
À la carte
Floris voorziet enkele gerechten te kiezen aan de kaart, mooie en verse topproducten van Noordzee vissers en boeren uit de streek, graag verontschuldigen wij ons indien een gerecht niet kan worden geserveerd. Op zaterdag avond is er geen mogelijkheid om deze gerechten te bestellen.
voorgerechten
Coquille "Dieppe"
28
Frisse aardpeersalade, gerookte haringeitjes
Langoustine "Bretagne"
38
Koude, frisse bereiding in carpaccio, avocado & bietjes Warme, gebakken bereiding, frégola sarda & bisque van de koppen
Noordzeekrab "Ravioli"
34
Duxelle, spinazie, jus van de krab
Rode Poon "tartaar"
25
groene selder, bloemkool
Koolvis "Noordzee"
23
Gelakt buikspek, butternut
hoofdgerechten
Kalfszwezerik "krokant gebakken"
42
klassieke puree, boschampignons
Fazant "uit onze polders"
39
Knolselder, kroketje van de boutjes
Entrecote "volgens selectie" (2cts)
42pp
mooi gemarmerd stuk rundsvlees, béarnaise, krieltjes
Tarbot "Aan de graat" (2cts)
58pp
moot van grote tarbot, stukjes kreeft, klassieke puree
Kabeljauwrug "uit de Noordzee"
32
prei, tom kha kai
desserts
Braambes
10
Chocolade, praliné
Dame Blanche
12
geslagen room, warme chocoladesaus
Crêpe Normande
15
vanille ijs, jonagold
Kaas selectie Frederic Van Tricht
16
krentenbrood, compote sinaas
Feestdagen
Tijdens de feestdagen voorzien wij terug onze populaire afhaalservice. 4 gangen menu met uitlegfiche gemakkelijk bij u thuis op te warmen of af te werken. Afhalen kan op 24/12 tussen 10u en 12u. Graag ten laatste betellen tegen 20 december.
Kerstafhaal
65€

Tartaar v WVL rood rund/ bintjes/ avocado

Ravioli met Kreeft/ spinazie/ jus v d Kreeft

Opgevulde parelhoen/ wintergarnituur/ gratin

Chocolade/ praliné/ doyenne peer

5 extra hapjes voor aan de menu toe te voegen 20€ pp

kaasselectie Frederic Van Tricht 12€pp

Brood + boter per 2 personen 5€

madeleine speculoos 1€ per stuk

Lunch
Elke dag een verassende lunch (2 gerechten, 32€)
Op zaterdagmiddag voorzien wij naast onze a la carte een 3 gangen all in menu.
Zo kunt u zonder zorgen genieten van onze creatieve keuken met vrienden of familie.
All in menu
75€pp
glas Champagne, hapjes

3 gerechten volgens marktaanbod

aangepaste wijnen

water op tafel

koffie of thee
Lunch
12:00 - 13:30
Diner
19:00 - 21:00

Het restaurant is gesloten op maandagavond, woensdag en zondag. Reserveringen voor groepen zijn wel mogelijk op sluitingsdagen.


Verras met een geschenkbon van Floris
In slechts enkele kliks hebt u het perfecte geschenk voor familie, vrienden of collega’s.