Om te delen
Niets leuker dan hapjes delen bij het aperitief, bekijk hieronder ons aanbod.
Mangalica 18 maand gerijpt "50gr"
12
Ingelegd buikspek "dashi & vadouvan" "50gr"
9
Wijting "gefrituurd, tartaar & limoen"
6
Menu - lente 2021
Floris stelt steeds een fris en goed uitgebalanceerd menu op waar het beste van de Noordzee vissers en lokale boeren aan bod komt, telkens met respect bewerkt en klaargemaakt met oog voor elegantie.
Op zaterdagavond is er een keuze tussen 4 gerechten 58€ en 5 gerechten 70€
WVL rood rund "tartaar"
frisse venkel salade, avocado
Schelvis "geconfijt in hoeveboter"
fregola, garnalen
zwartpootkip
witte asperge, doperwt
Aardbeien uit Sint-Andries
citroencréme, granité
Kaasselectie “ Van Tricht” suppl. 12

LIEVER KAAS DAN DESSERT / 8

* 4 GERECHTEN 58
3 GERECHTEN / 42
À la carte
Floris voorziet enkele gerechten te kiezen aan de kaart, mooie en verse topproducten van Noordzee vissers en boeren uit de streek, graag verontschuldigen wij ons indien een gerecht niet kan worden geserveerd.
voorgerechten
WVL rood rund "tartaar"
19
Frisse venkel salade, pickles
Schelvis "Céviche"
19
mierikswortel, granny smith
Noordzeekrab "open ravioli"
32
Parijse champignon, spinazie
Jonge Bloemkool "op z'n Vlaams"
22
Handgepelde garnalen, hoevei
hoofdgerechten
Zwartpootkip
26
witte asperge, erwtjes
Kalfszwezerik "krokant gebakken"
42
klassieke puree, mouseline
Jonge Griet "Meunière"
28
Gebakken krieltjes, kropsla
Pladijs uit de Noordzee
26
mossel, artisjok, puntpaprika
desserts
Weeklunch & Zaterdaglunch
Tijdens de week is er steeds een wisselende lunch aan 30€ (voorgerecht & hoofdgerecht) .
Op zaterdagmiddag voorzien wij een all in menu.
Zo kunt u zonder zorgen genieten van onze creatieve keuken met vrienden of familie.
Zaterdaglunch all in
70€

Huisaperitief, hapjes

3 gerechten volgens marktaanbod

aangepaste wijnen

water op tafel

koffie of thee

Vaderdag all in
Voor vaderdag stellen wij terug ons all in afhaalmenu aan jullie voor, 3 hapjes, 4 gerechten, brood en koffiegarnituur voor 70€. Afhalen zaterdagavond om 17u en zondagochtend om 10u.
Wijting "gefrituurd" , tartaar & lemoen
Mangalica ham 18maand gerijpt
Focaccia, aubergine & ansjovisdip

WVL rood rund "tartaar"
frisse venkelsalade, pickles

Schelvis uit de Noordzee
jonge prei, garnalen

Filet van hoeve kip "BBQ"
Marrokkaanse couscous

Witte chocolade
rijstpap, passievrucht

Cannelé de Bordeaux
Madeleine speculoos

Meergranenbroodje
Lunch
12:00 - 13:30
Diner
19:00 - 21:00

Het restaurant is gesloten op maandagavond, woensdag en zondag. Reserveringen voor groepen zijn wel mogelijk op sluitingsdagen.

Verras met een geschenkbon van Floris
In slechts enkele kliks hebt u het perfecte geschenk voor familie, vrienden of collega’s.